gastronóm 26. októbra 2012 K receptu
Ekaterina Gurová, koordinátorka webovej stránky Gastronom.ru, miluje kombináciu rýb a zemiakov – je to vynikajúce!
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 30 minHlavný chodINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 steaky z lososa, každý po 200 g 400 g malé zemiaky 5 nakladaných uhoriek 4 zelené cibuľky 4 vetvičky petržlenu 2 polievkové lyžice. l. biely vínny ocot 2 lyžičky. obilná horčica 1 lyžička. cukor olivový olej čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky umyjeme a utrieme kefou. V širokom hrnci prevarte vodu, osoľte a zemiaky uvarte do mäkka. Kým sa zemiaky varia, pripravte si dresing. Uhorky, zelenú cibuľku a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. V miske zmiešame horčicu, soľ, cukor a ocot. Po častiach pridajte 100 ml olivového oleja a dobre premiešajte.
Krok 2
Steaky osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatej panvici na olivovom oleji.
Krok 3
Keď sú zemiaky hotové, vodu scedíme a mierne osušíme. Preložíme do šalátovej misy a zalejeme dresingom, premiešame, potom pridáme uhorky a bylinky.