Rolky s lososom a rolky s krabím mäsom

Oľga Erbisová 1. októbra 2012 K receptu Náročnosť: ťažké Porcie: 1 varenie: 1 hodinajaponská kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIURyža Mistral Japonica – 400 g morské riasy Nori – 1 balenie Ryžový ocot – 50 g Trstinový cukor – 1 polievková lyžica. l. jemne solený losos – 200 ks gogurts – 2 ks avokádo – 1 ks syr Philadelphia – 100 gwasabimajonéza krabie mäso Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ryžu prepláchnite studenou vodou 15 minút. Nalejte studenú vodu do panvice tak, aby bola o 2 cm vyššie ako úroveň ryže, prikryte pokrievkou a priveďte do varu. Varte na miernom ohni 15 minút bez zdvihnutia pokrievky, nepridávajte soľ! Keď je ryža uvarená, nechajte ju na panvici ešte 15 minút postáť, tiež bez toho, aby ste zdvihli pokrievku. Hotovú ryžu opatrne vložte do širokej misy. V ryžovom octe rozpustite cukor, nalejte túto zmes na ryžu, jemne premiešajte vareškou, prikryte fóliou a nechajte úplne vychladnúť (nie v chladničke). Pripravte si plnky do roliek. Uhorky a avokádo nakrájame na tenké prúžky. Lososa a krabie mäso nakrájame na tenké prúžky. Keď ryža vychladne, pokračujte priamo k príprave roliek. Plát nori položte na bambusovú podložku hrubou stranou nahor, zľahka navlhčite ryžovým octom, položte tenkú vrstvu ryže tak, aby 1 cm hore a dole zostal voľný. Stred ryže zľahka pomastíme wasabi (vodorovný pás), do stredu poukladáme tiež pásiky ryby a uhorky a navrch natrieme syr. Rolku zrolujte, pomôžte si podložkou a okraje zlepte k sebe. Výslednú rolku zľahka zhutnite pomocou podložky. Odstráňte koberec. Pomocou veľmi ostrého noža roládu nakrájame na 6 rovnakých valčekov. Aby sa ryža nelepila na nôž, musí sa namazať octom. Pripravte si aj závitky s avokádom a krabím mäsom, navrch dajte pásik majonézy.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na prípravu sushi je potrebné nabrať asi polievkovú lyžicu ryže do vlhkej dlane a miernym stlačením ju vytvarovať. Potom na ryžu dáme kvapku wasabi a opatrne prikryjeme tenkým plátkom ryby.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik