Tory 8. október 2012 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 minHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUpstruh – 100 g tvrdý syr – 50 gogurt – 1 ks wasabi – 2 lyžičky ryžový ocot – 2 lyžice. l.cukor – 1 polievková lyžica. l. sójová omáčka ryža na sushi – 1/2 šálkyPre kukuričné omelety:3 vajcia kyslá smotana – 3 lyžice. l.kukuričná múka – 4 lyžice. l.štipka soli Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uvarte ryžu. Varte vodu (1,5 šálky), pridajte ryžu. Varte 12 minút, odstráňte z tepla, prikryte a nechajte 15 minút. Potom precedíme a pridáme cukor a ryžový ocot, premiešame a odstavíme.
Krok 2
Pripravte si kukuričné omelety. Zmiešajte všetky ingrediencie. Výsledné cesto nalejte do stredu panvice, roztiahnite ho do kruhu pomocou lyžice. Vyprážame z oboch strán.
Krok 3
Na omeletovú placku naukladáme tenkú vrstvu ryže, potom kúsky pstruha namazaného wasabi, nakrájanú uhorku a syr. Zrolujte rolku. Roládu nakrájame na kúsky a podávame so sójovou omáčkou.