Rýchly bravčový rezeň

gastronóm 6. marca 2017 K receptu

Rezeň je chudé mäso, takže keď ho položíte na gril, neodchádzajte z grilu ani na sekundu. Skôr než stihnete žmurkať okom, bude horieť…

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 30 minPraženieHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ6 bravčových rezňov 3 stredné jablká Granny Smith alebo Simirenko 8–10 Baku paradajok olivové alebo rozpustené maslo údená paprika, na podávanie soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na poriadny rezeň by malo byť mäso naklepané na hrúbku približne 3 mm. Je lepšie to urobiť medzi dvoma kusmi filmu zloženými v niekoľkých vrstvách a namazanými rastlinným olejom. Rozklepané rezne ochutíme soľou, korením a potom olivovým alebo rozpusteným maslom z oboch strán, pričom korenie a maslo dôkladne votrieme do dužiny. Nechajte odležať, kým je všetko ostatné pripravené.

Krok 2

Jablká pozdĺžne rozrežte na 6 kúskov a odstráňte jadrovník. Jablká potrieme olejom a dochutíme soľou a korením. Paradajky napichajte na tenké špajdle.

Krok 3

Zapáľte uhlie v grile – mali by dobre horieť a byť pokryté sivým popolom. Rošt zohrejeme a vymastíme tukom. Mäso a jablká položte na gril a grilujte na uhlí 5 minút, pričom každú minútu otočte. Opečte paradajky v blízkosti. Mäso necháme 2 minúty odležať. a podávame s jablkami a paradajkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik