gastronóm 27. marca 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmalý ananás – 1 ks koriandr – 1 ks nasekaná zelená paprika – 1 ks červená sladká paprika – 1 ks zázvor (koreň) sliz – 1/2 ks nerafinovaného arašidového masla – 2 polievkové lyžice. l silná uhorka – 2 ks morská soľ, sladká pomarančová paprika – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpte ananás a uhorku. Papriku nakrájajte na polovicu, odstráňte semená a blany. Všetko nakrájajte na stredné kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Zmiešajte ananás a zeleninu.
Krok 2
Jemne nakrájajte koriandr. Zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Limetku ošúpeme a vytlačíme šťavu. Skombinujte kôru a šťavu z limetky, zázvor, arašidové maslo, čili a koriandr.
Krok 3
Šalát okoreníme, osolíme, okoreníme a podávame s chudým bravčovým alebo morčacím mäsom.