gastronóm 5. máj 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 110,23 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 1,77 g / 9,66 g / 3,88ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIEsladká červená paprika – 1 ks zlaté fazule (klíčky) – 100 malých gogurt – 1 ks koriandr – niekoľko vetvičiek sójová omáčka – 1 polievková lyžica. l.cesnak – 1 strúčik deodorizovaný rastlinný olej – 2 polievkové lyžice. l.sezam (semená) – 1 polievková lyžica. l. ryžový ocot – 1 polievková lyžica. l. zelená cibuľa – 2 mleté perokoriandry – štipka Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Klíčky vložte na 30 sekúnd do vriacej vody a ihneď opláchnite studenou vodou a sceďte v cedníku. Uhorku nakrájajte na polovicu a nakrájajte na veľké kúsky. Odstráňte semená z papriky a nakrájajte na malé prúžky. Zelenú cibuľu nakrájajte diagonálne. Nakrájajte listy koriandra. Vložte zeleninu do šalátovej misy.
Krok 2
Na dresing zmiešame rastlinný olej, ryžový ocot, sójovú omáčku, koriander a nasekaný cesnak.
Krok 3
Šalát okoreníme a dáme na 30 minút do chladničky.
Krok 4
Sezamové semienka opražte na suchej panvici a pred podávaním nimi posypte šalát.