gastronóm 6. marca 2017 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minObčerstvenieVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 žemle so sezamovými semienkami 100 g vareného jahňacieho mäsa (vyprážaného alebo pečeného) 1 veľká paradajka 1 strúčik cesnaku 4 stonky zelenej cibuľky 3–4 vetvičky koriandra 2 polievkové lyžice. l. majonéza 1 polievková lyžica. l. hustý prírodný jogurt čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na dresing nakrájajte zelenú cibuľu a koriandr veľmi jemne. Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a opäť nasekáme spolu s bylinkami. Zmiešajte s majonézou a jogurtom, korením.
Krok 2
Jahňacie mäso nakrájajte čo najtenšie a ak chcete, trochu ho zohrejte na panvici bez oleja. Nakrájajte paradajky na veľmi tenké plátky.
Krok 3
Žemle prekrojte na polovicu a zľahka ich opečte v hriankovači alebo rúre. Na každú spodnú polovicu položíme pár plátkov paradajok, trochu dresingu, jahňacinu, trochu dresingu, ďalších pár plátkov paradajok a vrch žemle. Ihneď podávajte.