Nikolaj Bakunov 21. februára 2017 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 40 min Pridať. čas: 20 minObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUBaku paradajky 2 ks 1 falanga 1 ks vaječný žĺtok 1 ks horčica 5 g citrónová šťava 5 ml soľ 1 g rastlinný olej 50 g paprika 1 ks. soľ 3 korenie 2 g cesnak 3 vlašské orechy 15 g cukru 2 g koriandra 1 čili paprička 5 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odstráňte kožu z Baku paradajok. Za týmto účelom vložte paradajky na 5 sekúnd do vriacej vody a potom ich ochlaďte na ľade. Ošúpané paradajky nakrájame na 2 časti a vložíme do misy s pridaním čerstvých lístkov estragónu, odrezkov paradajok a ochutíme omáčkou narsharab. Nechajte lúhovať 15 – 20 minút. Oddeľte krabie mäso 1. falangy od škrupiny a centrálnej kosti. Pozdĺžne prekrojíme a naplníme uhorkou julienne s domácou majonézou a adjikou. Na servírovanie položte paradajky na tanier a na vrch položte plnku z krabieho mäsa. Ozdobíme ružičkami čerstvého estragónu.
Krok 2
Vopred pripravte „domácu majonézu“. Vaječné žĺtky oddelené od bielkov vložte do mixéra spolu s horčicou, citrónovou šťavou, cesnakom, soľou a korením. Porazte a potom tenkým prúdom nalejte studený rastlinný olej.
Krok 3
Samostatne pripravte Adjiku. Pečte červenú papriku a paradajky v rúre pri teplote 60 stupňov, potom ich ošúpte. Nakrájajte, spojte a pridajte nasekaný cesnak, vlašské orechy, koriander, čili papričku. Pridajte soľ, korenie a dôkladne premiešajte.