Steak z morčacích pŕs s rýchlonakladanou uhorkou a avokádovým šalátom

gastronóm 31. mája 2012 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodinaHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEsteaky z morčacích pŕs s olivovým olejom, kari a sladkou paprikou – 4-6 ks.Na šalát:kôpor – niekoľko vetvičiek veľké avokádo – 2 ks stredne mletá morská soľ – podľa chuti limetka – 3 ks olivový olej – podľa chuti zelené kyslé jablko – 1 ks veľmi silné chrumkavé uhorky (stredne veľké) – 6-8 ks čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

1. Vopred vyberte morčacie steaky z chladničky, aby mali izbovú teplotu, asi 1 hodinu. 2. Uhorky zľahka „rozlomte“ sekerkou alebo iným ťažkým predmetom (napríklad dnom panvice). Uhorky narežeme priečne na 2 cm dlhé kúsky, dáme do misy, posypeme veľkou hrsťou morskej soli, miskou zatrasieme a odstavíme na 15 minút. 3. Medzitým si na jemnom strúhadle nastrúhame 2 limetky a zo všetkých troch vytlačíme šťavu. 4. Avokádo ošúpeme, zbavíme kôstky, dužinu nakrájame na malé kocky alebo plátky, dáme do misky, zalejeme limetkovou šťavou, posypeme kôrou a jemne premiešame. 5. Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníkov, dužinu nakrájame na krátke hrubé pásiky, pridáme k avokádu, zalejeme olejom, premiešame. 6. Vzniknutú šťavu z uhoriek sceďte a vyskúšajte kúsok – ak je slaný, rýchlo opláchnite ľadovou vodou. Uhorky skombinujte s avokádom a jablkami, posypte nadrobno nasekaným kôprom a ochuťte korením. 7. Kým sa šalát pripravuje, zapáľte uhlíky v grile alebo na grile – mali by dobre horieť a premeniť sa na biely popol. Rozohrejte gril a namažte ho olejom pomocou cukrárskeho štetca alebo pokrčených papierových utierok. Umiestnite steaky na gril a opečte ich na uhlíkoch za častého otáčania do zlatista. Ihneď podávame so šalátom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik