gastronóm 14. apríla 2017 K receptu
Cestoviny, olivy a veľa omáčky. Jedným slovom talianska klasika!
zložitosť: priemer Kalórie: 474,92 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 16,95 g/21,45 g/49,41talianska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvocestoviny (cestoviny)INGREDIENCIE NA 4 PORCIE250-300 g tagliatelle 600 g lúpaných sekaných paradajok vo vlastnej šťave 70 g olív s kôstkami 3-4 filety sardel 1 malá cibuľa 1 stonka zeleru 1-2 strúčiky cesnaku ½ čerstvého čili (bez semienok) štipka provensálskych byliniek alebo tymiánu ½ lyžičky cukor 4 lyžice. l. olivový olej soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Olivy zbavíme kôstok a prekrojíme na polovice. Filety sardel nahrubo nasekáme. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno. Nakrájajte čili, ošúpte zeler z hrubých vlákien a nakrájajte na panvicu, na ktorej opečte cibuľu a zeler na strednom ohni. Keď sa cibuľa stane priehľadnou, pridajte cesnak, čili a ančovičky. Pokračujte vo varení na miernom ohni 2-3 minúty. Potom vložte olivy do panvice, pridajte cukor a korenie a premiešajte. Pridáme paradajky a dusíme ďalších 10-15 minút, kým omáčka nezhustne. Ochutnajte, pridajte soľ a cukor podľa chuti Súčasne varte cestoviny vo vriacej osolenej vode do polovice varenia, sceďte v cedníku a nechajte si 2 polievkové lyžice. l. vody, v ktorej sa varilo. Do horúcej omáčky pridajte cestoviny, pridajte vodu, premiešajte a ihneď podávajte.