Teľacie chashushuli

Náčelníci 3. mája 2017 K receptu

Chashushuli znamená v gruzínčine „pikantné“, takže toto jedlo sa zvyčajne pripravuje s množstvom štipľavej papriky. V tomto recepte nie je žiadna paprika, ale môžete ju pridať, ak si želáte, a upraviť úroveň pikantnosti podľa vašej chuti.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 30 hMorenieDusenie, chradnutiegruzínska kuchyňavečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 1 PORCIUteľacie mäso – 170 rastlinný olej – 1 polievková lyžica paradajky – 50 cibuľa – 30 g paradajkový pretlak – 20 g zeleniny na servírovanie – 10 g korenia (koriander, slnečnicový chmeľ) – 15 g čerstvého cesnaku – 2 strúčiky soľ – 0,5 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mäso nakrájajte na malé kúsky, pridajte paradajky a cibuľu, nakrájajte na pol krúžky. Premiešame a necháme 30 minút marinovať.

Krok 2

Zahrejte 1 polievkovú lyžicu v kotlíku alebo na panvici s hrubým dnom. rastlinný olej a položte mäso spolu s marinádou. Počas miešania nechajte prebytočnú vlhkosť odpariť.

Krok 3

Akonáhle sa tekutina mierne zredukuje, pridajte nasekaný cesnak, koriander a slnečnicový chmeľ. Zmiešajte. Znížte teplotu na minimum, prikryte a nechajte 15 minút dusiť.

Krok 4

Pridajte paradajkovú pastu, znova premiešajte. Zvýšte teplotu a varte 30 minút. Pridajte soľ, korenie, korenie. Premiešame a necháme ešte 3 minúty. Pri podávaní ozdobte misku bylinkami.

MIMOchodom

Recept poskytol Igor Mamatov, šéfkuchár reštaurácie ARGO.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik