gastronóm 28. mája 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 30 minPraženiečínska kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍkukuričný škrob – 2 lyžice. l štipka mletého čili rastlinného oleja – 1 polievková lyžica. l uhorky – 700 g cesnak – 3 strúčiky soľ – 2 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a lyžičkou odstránime jadierka. Uhorky nakrájame na 1,5 cm široké kúsky.
Krok 2
Posypte uhorky soľou, premiešajte, vložte do cedníka a položte na misku. Po 20 min. Uhorky opláchnite teplou vodou a osušte. Rolujte uhorky v škrobe.
Krok 3
Cesnak ošúpeme a nasekáme. Vo woku zohrejte olej, opečte cesnak s mletým čili, 30 sekúnd. Pridajte uhorky a smažte, miešajte 4 minúty. Ihneď podávajte.