gastronóm 25. august 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 10 min Pridať. čas: 1 hodina 30 minútPiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcukor-ľadová perlivá voda – 1,5 l uhorka – 3 ks veľká červená paprika – 1 ks citrón (šťava, kôra) – 3 ks estragón (vetvičky) RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte 2 uhorky a papriku na tenké plátky 1 hodinu vopred a pridajte asi 2 polievkové lyžice zvlášť. l. cukor každý. Pred varením nakrájajte zvyšnú uhorku a 1 citrón na tenké plátky. Zo zvyšných citrónov vytlačte šťavu.
Krok 2
Vložte listy 2-3 vetvičiek estragónu alebo mäty do džbánu, pridajte 1 lyžičku. cukor, limetkovú kôru a šťavu a citrónovú šťavu, rozdrvíme, pridáme perlivú vodu. Pridajte plátky citróna, korenie a všetky uhorky spolu s uvoľnenou sladkou šťavou.
Krok 3
Vložte do chladničky na 30 minút. Potom podávajte a každý pohár ozdobte vetvičkou mäty alebo estragónu.