Aké sú výhody bravčových uší, ako si ich správne vybrať a variť – odpovedá šéfkuchár
Galina Karpová 17. februára 2024
Jedlá z bravčových uší sa nachádzajú v mnohých národných kuchyniach. Obľubujú ich najmä v Ázii, takže klasy nájdete na jedálnom lístku takmer každej čínskej reštaurácie. Prečo sú také obľúbené, aké sú ich výhody, ako si správne vybrať a variť bravčové uši – spýtali sa šéfkuchára čínskej charterovej reštaurácie Zhang Xiancheng.
Obsah:
- Ako sa jedia bravčové uši v rôznych krajinách
- Výhody bravčových uší
- Ako si vybrať bravčové uši
- Čo variť z bravčových uší
Ako sa jedia bravčové uši v rôznych krajinách
Prasacie uši sú v mnohých krajinách obľúbeným drobom.
V Rusku sa rôsolové mäso vyrába z bravčových uší, tie sa tiež údia a podávajú sa ako predjedlo.
V Litve sa bravčové ucho (kiaulės ausis) údi, nakrája na prúžky a podáva s pivom alebo varí a podáva celé s chrenom a čerstvou zeleninou alebo kyslou uhorkou.
V Španielsku sa vyprážajú a podávajú ako tapas alebo sa pridávajú do cocida, miestnej verzie duseného mäsa.
Thajská kuchyňa zahŕňa chin som mok, fermentované nakrájané bravčové uši grilované v banánovom liste a yam hu mu, thajský šalát vyrobený z nakrájaných varených bravčových uší.
Vo Vietname je bravčové ucho nakrájané na tenké plátky, zmiešané s opraženou ryžovou múkou a podávané ako občerstvenie samotné, alebo zabalené v bylinkovom ryžovom papieri a podávané s omáčkou.
Ale možno prasacie uši získali najväčšiu popularitu v Číne. Sú varené, dusené a vyprážané, podávané v rôznych omáčkach a jedia sa studené alebo teplé. Ushi je tradičné občerstvenie, ktoré sa pripravuje v mnohých provinciách krajiny.
Výhody bravčových uší
Prasacie uši nie sú len produktom so zaujímavou chuťou a jedinečnou textúrou, ale aj skutočným skladom živín. Bohaté na bielkoviny, vitamíny B, kolagén, vápnik, draslík, horčík, fosfor a ďalšie mikroelementy sú nielen dobrým občerstvením, ale aj cenným doplnkom stravy.
Okrem toho jedenie bravčových uší podporuje dôležitú a relevantnú zásadu „od nosa po chvost“, ktorá zahŕňa konzumáciu všetkých častí tiel zvierat a minimalizáciu odpadu pri výrobe mäsových výrobkov.
Ako si vybrať bravčové uši
Bravčové uši sa dajú kúpiť na trhoch av mäsiarstvach – hlavnou vecou je vybrať si dobrý produkt. Čerstvé bravčové uši by mali mať veľmi jemný bravčový pach a mali by mať bledú až tmavoružovú farbu, bez škvŕn alebo poškodenia.
Čo variť z bravčových uší
Teľací jazyk v chrumkavom bravčovom uchu (Foto: s láskavým dovolením tlačovej služby reštaurácie)
Bravčové uši sa dajú výborne kombinovať s rôznymi produktmi, napríklad z uší si môžete pripraviť studené predjedlo s vareným teľacím jazykom.
Pred varením je dôležité uši dobre očistiť, ak je to potrebné, rozrezať a rozložiť; Na povrchu ucha môžu zostať chĺpky – v tomto prípade sa bez horáka nezaobídete.
Ďalej sa uši musia dôkladne opláchnuť a uvariť v hrnci s vodou, do ktorej musíte pridať cibuľu, niekoľko kúskov zázvoru, 1 lyžičku. soľ a 1 polievková lyžica. l. Sahara. Musíte variť asi 3-4 hodiny, kým uši nie sú dostatočne mäkké, ale nestratia svoj tvar.
Hotové uši by sa mali položiť na potravinovú fóliu, varený jazyk by sa mal položiť na vrch, jazyk by mal byť pevne stlačený a zvinutý do tesnej klobásy, navyše zabalený do potravinovej fólie a ponechaný v chladničke 10-12 hodín. Na servírovanie nakrájajte rolku na tenké plátky a podávajte so sójovou alebo inou ázijskou omáčkou podľa vlastného výberu.
Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #bravčové mäso #vnútornosti #čínska kuchyňaSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť
Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach