Ananásové ceviche s hrebenatkou

gastronóm 25. novembra 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIE180–200 g filet z hrebenatky rovnakej veľkosti, 1–2 cm 1 malý zrelý ananás 1 stredná uhorka 4 cherry paradajky polovica strednej červenej cibule koriandraNa omáčku:1 strúčik cesnaku 2 cm čerstvého koreňa zázvoru 100 ml citrónovej šťavy 1 lyžička. sójová omáčka 0,5 lyžičky. Tabasco omáčka čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na omáčku ošúpte a nakrájajte zázvor a cesnak. Všetky ingrediencie omáčky vyšľaháme v mixéri do hladka.

Krok 2

Cibuľu nakrájajte veľmi jemne a opláchnite pod tečúcou studenou vodou po dobu 10 minút. Ananás ošúpeme, zbavíme jadrovníka, dužinu nakrájame na kocky so stranou 1,5–2 cm. Uhorku nakrájajte na tenké plátky alebo pozdĺžne na polovicu, vyškrabte všetky semienka a nasekajte veľmi natenko. Čerešňu prekrojíme na polovicu.

Krok 3

Všetky pripravené ingrediencie vložte do omáčky a nechajte 5 minút pôsobiť. Môžeme podávať s tortillou alebo pita čipsami, prípadne na šaláte či čakanke.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik