Asja Zabolotskaja 24. marca 2016 K receptu
Tento šalát je rýchly a jednoduchý na prípravu a výsledok je podľa mňa veľmi oduševnený. No, pravdepodobne ste už uhádli, že je to veľmi užitočné. Nedávno som čítala, že práve táto kombinácia (paradajky a brokolica) je pre telo neskutočne prospešná. Britskí vedci ma nenechajú klamať a aby bola táto kombinácia chutná, ochutila som ju bylinkami, sójovou omáčkou a tekvicovým olejom.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 20 min Pridať. čas: 10 minMultivaričPre párPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 2 PORCIEbrokolica – malé vidličkové paradajky – 2 ks čerstvý tymián – podľa chuti sezamové alebo slnečnicové semiačka – na ozdobu sójová omáčka – podľa chuti tekvicový olej – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umyte brokolicu, paradajky a opláchnite tymian.
Krok 2
Brokolicu uvarte na pare al dente alebo podľa vlastnej chuti. Vo svojom pomalom hrnci zvyčajne používam parný hrniec. Po uvarení môžeme brokolicu poliať ľadovou vodou (voliteľné), aby sa zachovala farba. Brokolicu ochlaďte a rozdeľte na ružičky.
Krok 3
Paradajky nakrájajte na polovičné krúžky.
Krok 4
Skombinujte s brokolicou. Posypeme lístkami tymiánu. Všetko premiešame.
Krok 5
Dochutíme sójovou omáčkou a tekvicovým olejom (ak nemáte sójovú, môžete použiť balzamiko, ale potom nezabudnite šalát osoliť). Vrch ozdobte sezamovými alebo slnečnicovými semienkami (tie sa sem perfektne hodia).
Krok 6
Aj keď nemáte radi brokolicu, existuje šanca, že tento šalát nezostanete ľahostajní. Skúste to!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Po uvarení môžeme brokolicu poliať ľadovou vodou, aby sa zachovala farba.