Fedor 20. marca 2016 K receptu
Crostini s ricottou a sušenými paradajkami sú skvelé ako jednoduché a rýchle raňajky, alebo ako ľahký snack k vínu.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 10 min Pridať. čas: 5 minHriankovačPraženieNa grile, na griletalianska kuchyňaRaňajkyVečeraVečeraObčerstveniePárty, bufetnarodeninyDovolenka detíPiknikRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIESušené paradajky – 50 g syr Ricotta alebo mäkký tvaroh – 100 g Ciabatta alebo bageta Soľ – podľa chuti Mleté čierne korenie – podľa chuti Olivový olej – 1 čajová lyžička / kúsok chleba Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Sušené paradajky nakrájame na malé kúsky.
Krok 2
Ciabattu nakrájame na kúsky a jemne ich pokvapkáme olivovým olejom.
Krok 3
Kúsky ciabatty opečte na panvici alebo na grile do zlatista. Takto budú kúsky zvonku chrumkavé a vnútri mäkké. Chlieb môžete opekať aj v hriankovači.
Krok 4
Potom už zostáva len bohato natrieť ricottu na toastový chlieb, na to poukladať nakrájané sušené paradajky a celé to posypať čerstvo mletým čiernym korením.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Namiesto ricotty môžete použiť smotanu či tvaroh, ale aj mladé kozie či ovčie mäkké syry
UŽITOČNÉ RADY
Toto predjedlo – crostini s ricottou a sušenými paradajkami sa veľmi dobre hodí k ľahkému bielemu vínu.