Cukrovinka z červenej cibule
gastronóm 12. február 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodinaVarenieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU8 veľkých červených cibúľ 1 pomaranč 50 g ľahkých hrozienok 100 g cukru 350 ml sladkého dezertného vína olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Kôru z pomaranča nakrájame na tenké pásiky. Vytlačte šťavu z pomaranča.
Krok 2
V hrnci s hrubým dnom zohrejte trochu masla, pridajte polovicu cukru a za stáleho miešania nechajte rozpustiť. Pridáme cibuľu a prikryté dusíme na miernom ohni 20 minút za občasného miešania.
Krok 3
Do cibule pridajte soľ a zvyšný cukor, nalejte víno a priveďte do varu bez zvýšenia tepla. Prilejte pomarančovú šťavu, pridajte kôru a hrozienka, korenie, premiešajte a varte za stáleho miešania odkryté 20–30 minút. Vložte do pohárov, ochlaďte a ochlaďte. Podávame so syrom a tučným mäsom.