Alevtina Semenová 6. septembra 2016 K receptu
Tento slaný džem je vhodný ako omáčka k predjedlám, mäsovým jedlám a kastrólom. Poslúži aj ako dekorácia akéhokoľvek vášho kulinárskeho výtvoru.
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 25 min Pridať. čas: 15 minPrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUcherry paradajky 600 g cukru 12 ČL citrón 2 ks čili paprička 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cherry paradajky umyjeme a osušíme.
Krok 2
Cherry paradajky nakrájame na polovice.
Krok 3
Pripravte a umyte citróny a chilli.
Krok 4
Pomocou jemného strúhadla odstráňte kôru z citrónov. Vytlačte šťavu z citrónov.
Krok 5
Do hrnca dáme cherry paradajky, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, nadrobno nakrájanú čili papričku a cukor. Miešajte a položte na mierny oheň.
Krok 6
Varte na miernom ohni 15 minút od okamihu varu.
Krok 7
Vložte do sterilných pohárov.