Harissa s koriandrom

Harissa s koriandrom

gastronóm 11. február 2015 K receptu

Táto super horúca koreniaca pasta je skvelá pre tých, ktorí môžu jesť pikantné veci. Hodí sa k akémukoľvek jedlu: od pečeného alebo studeného mäsa až po kašu a zeleninové polievky. Niektorí naši muži (a jedna žena) si harissu jednoducho natierajú na chlieb. A tí, ktorí nejedia korenené jedlá, sú v týchto chvíľach pohltení závisťou, pretože harissa vonia veľmi príťažlivo.

zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 4 hodiny 20 minút Pridať. čas: 30 minBlenderŽiadna tepelná úpravaPraženieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ10-15 čerstvých štipľavých červených čili papričiek 3 strúčiky cesnaku 1/2 ČL. mleté ​​kajenské korenie 1 lyžička. semená koriandra 4 lyžičky. semená zirych l. morská soľ 2/3 šálky extra panenského olivového oleja Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ak nechcete, aby bolo korenie príliš horúce, rozrežte čerstvé chilli papričky pozdĺžne na polovicu a odstráňte semienka a biele blany. Pracujte v rukaviciach (alebo po práci si ruky ihneď namažte rastlinným olejom a potom dôkladne umyte kefou a mydlom). Ak máte radi veľmi pikantné, nechajte všetko tak, ako je, odstráňte iba stonky. Dužinu z paprík nasekáme nadrobno. Nakrájajte cesnak.

Krok 2

Vložte koriander a rascu do vyhrievanej panvice, varte na miernom ohni a traste panvicou 2-3 minúty. Korenie dáme do mažiara, pridáme soľ, kajenské korenie a pomelieme.

Krok 3

Do mažiara postupne pridávame nasekané čili a cesnak, po troškách pridávame olivový olej (tento proces je možné vykonať aj pomocou mixéra, ale treba dbať na to, aby sa harissa nepremenila na pyré).

Krok 4

Hotovú omáčku vložte do tesne uzavretej nádoby a dajte ju do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Harissa je lahodná zo sušených čili papričiek. Nikdy sme ich u nás v predaji nevideli, ale ak sa náhodou vyberiete do ktorejkoľvek africkej „rekreačnej“ krajiny – od Egypta po Tunisko, nájdete ich tam na akomkoľvek trhu. Pred varením sa paprika namočí do studenej vody na 2 až 24 hodín.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik