Ľudmila Sokolová 30. januára 2013 K receptu
Varím na všetky sviatky, hostia si neustále pýtajú recept.
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 minŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUčerstvá uhorka (1 ks – na základ, 0,5 ks – nasekané) – 1,5 ks varené zemiaky – 2 ks údený alebo solený pstruh alebo losos – niekoľko plátkov krabie tyčinky – 2 ks varené vajcia krevety – 50-150 g (voliteľné) majonézaNa ozdobu:losos (krycí šalát) – 10 plátkov krabie tyčinky – 3-4 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rozložte šalát vo vrstvách. Najprv si uhorky pozdĺžne nakrájajte na tenké plátky a položte základ do tvaru 5-cípej hviezdy. Potom nastrúhame zemiaky zmiešané s majonézou. Potom vrstva nakrájanej ryby (losos alebo pstruh). Ďalšou vrstvou sú strúhané krabie tyčinky a majonéza. Potom vrstva strúhaných vajec a zmiešaná s majonézou. Vrstva – strúhaná uhorka, majonéza. Potom vrstva ošúpaných kreviet (môže byť nasekaná, ak je to žiaduce). Šalát obložíme tenkými vrstvami lososa alebo pstruha. Na vrch položte krabie tyčinky.