firaja-konjuhova 13. septembra 2016 K receptu
Túto nezvyčajnú jesennú tekvicovú pizzu so zeleninou si obľúbite a svojím vzhľadom určite ozdobí váš útulný stôl!
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 1 hodinaRúraVýrobok z cesta: PečivoPizzaINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmlieko 300 ml suché droždie 10 g soľ 0,5 ČL cukor 1 ČL rastlinný olej 80 ml pšeničná múka 250 g ražná múka 250 varená ryža 0,5 ČL krásna malá tekvica 1 ks 100 paprika sladká bulharská 1 ks 1 vaječný vaj pc. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu cesta zmiešajte múku, soľ, cukor, droždie, teplé mlieko a rastlinný olej. Všetko premiešame.
Krok 2
Miesime, až kým nie je elastické, a potom umiestnime na teplé miesto pod uterák na približne 40 minút. Potom musíte cesto znova miesiť a znova ho nechať 20 minút.
Krok 3
Medzitým začneme plniť: papriku zbavíme semienok a nakrájame na kocky.
Krok 4
Paradajky nakrájajte na tenké plátky alebo plátky.
Krok 5
Tekvicu umyte a osušte. Nakrájajte ho na 1,5 cm hrubé segmenty. Vyčistite semená a odstráňte dužinu, ak je jej veľa. Zvyšné okraje tekvice nakrájame na kocky, pridáme soľ a korenie. Hotové cesto položte na stôl, rozdeľte na 7-8 častí, to bude závisieť od veľkosti vašej tekvice. Z kúska cesta urobte plochý koláč, môžete použiť ruky, alebo ho môžete vyvaľkať valčekom na veľkosť „tekvicovej šablóny“. Veľkosť koláča by mala byť o niečo väčšia ako samotná tekvica.
Krok 6
Na pripravený plech poukladáme guľky cesta a poukladáme na ne tekvicu. Spodnú časť koláča vysteľte tenkými plátkami paradajok.
Krok 7
Paradajky posypeme najemno nastrúhaným syrom.
Krok 8
Na syr položte ryžu (ktorú je potrebné vopred uvariť).
Krok 9
Poukladajte kocky tekvice a papriku a jemne ich zatlačte do ryže. Okraje koláčov potrieme žĺtkom. Tekvicovú pizzu pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-40 minút.
Krok 10
Podávajte tekvicovú pizzu s vývarom alebo čajom! Naša nezvyčajná tekvicová pizza so zeleninou je pripravená! Pomôžte si! Dobrú chuť!