Krevetový a paradajkový šalát

Anna Ivanová 20. januára 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1ŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkrevety (ošúpané) – 500 g zelené fazuľky – 350 olivový olej – 2 polievkové lyžice. l. zelená cibuľa – podľa chuti horčica (sladká) – 1 polievková lyžica. l cukor – 1/2 lyžičky syr feta – 100 oregano (zelené) – 4 ks uhorka – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Krevety uvaríme v osolenej vode. Scedíme v cedníku a prepláchneme pod studenou vodou. Vložte krevety do veľkej šalátovej misy. Nalejte vodu do panvice (asi 2 cm), priveďte do varu. Pridajte zelené fazuľky a soľ. Varte 5 minút. Fazuľu scedíme v cedníku a prepláchneme pod studenou vodou. Vložte fazuľu, paradajky a uhorky do šalátovej misy. Na prípravu omáčky v malej miske kombinujte 3 lyžičky. citrónová šťava, kôra, olivový olej, zelená cibuľa, oregano, horčica, cukor, korenie, 3/4 ČL. soľ. Zmiešajte krevety a zeleninu s omáčkou a syrom. Môžete dať listy šalátu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik