Kumquaty s korením

Kumquaty s korením

gastronóm 19. februára 2015Kumquaty s korením K receptu

Tieto veselé citrusové plody sú skvelé na stôl v akejkoľvek podobe: čerstvé celé, nakrájané na šalát, varené v džeme alebo nakladané. Hoci marinované je najlepšie nakrájať do šalátu – napríklad s kráľovskými krevetami alebo kačacími prsiami…

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 48 h Pridať. čas: 15 minVarenieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ15–20 kumquatov 1 šálka bieleho vínneho octu 2 polievkové lyžice. l. med 4 krabičky kardamónu štipka soli 2 dvestogramové tégliky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kumquaty umyte kefou, osušte, na niekoľkých miestach poriadne hlboko prepichnite špáradlom a vložte do sterilizovaného pohára.

Krok 2

Nalejte ocot do hrnca, pridajte kardamón, soľ a cukor; priviesť do varu.

Krok 3

Kumquaty zalejeme horúcou marinádou a uzavrieme. Po 2 dňoch sú kumquaty pripravené. Pred podávaním ich dôkladne osušte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ocot s vôňou citrusov a kardamómu, ktorý vám zostal z tohto nepotizmu, môžete použiť na šalátový dresing. Zmiešajte s orechovým maslom a ozdobte obyčajným zeleným šalátom – dopadne to skvele.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik