Kumquaty s korením
gastronóm 19. februára 2015 K receptu
Tieto veselé citrusové plody sú skvelé na stôl v akejkoľvek podobe: čerstvé celé, nakrájané na šalát, varené v džeme alebo nakladané. Hoci marinované je najlepšie nakrájať do šalátu – napríklad s kráľovskými krevetami alebo kačacími prsiami…
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 48 h Pridať. čas: 15 minVarenieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ15–20 kumquatov 1 šálka bieleho vínneho octu 2 polievkové lyžice. l. med 4 krabičky kardamónu štipka soli 2 dvestogramové tégliky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kumquaty umyte kefou, osušte, na niekoľkých miestach poriadne hlboko prepichnite špáradlom a vložte do sterilizovaného pohára.
Krok 2
Nalejte ocot do hrnca, pridajte kardamón, soľ a cukor; priviesť do varu.
Krok 3
Kumquaty zalejeme horúcou marinádou a uzavrieme. Po 2 dňoch sú kumquaty pripravené. Pred podávaním ich dôkladne osušte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ocot s vôňou citrusov a kardamómu, ktorý vám zostal z tohto nepotizmu, môžete použiť na šalátový dresing. Zmiešajte s orechovým maslom a ozdobte obyčajným zeleným šalátom – dopadne to skvele.