Nakladané citróny
gastronóm 9. februára 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 4 hodinyMoreniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ4 malé citróny 1–2 malé tyčinky škorice 2 bobkové listy 4 zrnká čierneho korenia 3 polievkové lyžice. l. olivový olej 3 lyžice. l. jemná morská soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vložte citróny do misky a naplňte teplou vodou, kým nie sú citróny úplne zakryté. Pridajte 1 polievkovú lyžičku. l. soľ a nechajte 30 minút, aby šupka zmäkla.
Krok 2
Citróny nakrájajte na tenké polovice a vložte do misy. Posypte 2 polievkové lyžice. l. soľ. Zrnká korenia rozdrvte paličkou a škoricové tyčinky nalámte na niekoľko kúskov, pridajte k citrónom spolu s bobkovým listom. Nechajte 3-4 hodiny.
Krok 3
Opláchnite citróny pod studenou vodou, aby ste odstránili prebytočnú soľ. Umiestnite panvicu s olivovým olejom na strednú teplotu, pridajte citróny a varte za mierneho miešania 5-7 minút. Pridajte asi ¼ šálky vody a priveďte do varu. Znížte teplotu a dusíme citróny, kým nie sú priehľadné a kôra je mäkká. Odstráňte z tepla a úplne vychladnúť.