Nakladané slivky s cesnakom
gastronóm 26. januára 2015 K receptu
Nakladané slivky s cesnakom sú jednoducho „bomba“! Toto slané predjedlo sa na zimu pripravuje veľmi zriedkavo a dokonca sme si istí, že medzi našimi čitateľmi sú aj takí, ktorí tento zázrak nikdy nevyskúšali. Vezmite si teda recept, ktorý vám umožní pozrieť sa na slivky novým spôsobom, nielen ako na dezert. Spôsob varenia je jednoduchý, ale nie bez fantázie. Slivky sa nakrájajú (nie na polovice!), semená sa odstránia, potom sa do ovocia umiestni strúčik cesnaku. Potom sa umiestnia do pohárov a naplnia sa marinádou. Mimochodom, ak si želáte, môžete k slivkám pridať mätu alebo iné bylinky spolu s korením: bude to veľmi zaujímavé.
zložitosť: priemer Kalórie: 87,09 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 30 min Pridať. čas: 8 hodín Použité: 1,09 g/0,32 g/20,69MoreniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoNový rokPiknikINGREDIENCIE NA 3 PORCIEtmavé silné slivky – 2–2,5 kg cesnak – 3 hlavy pitná voda – 800 ml hnedý cukor – 200 g soľ – 1 polievková lyžica. l.červený vínny ocot – 100 ml klinčeky – 3 hrášok z nového korenia – 6 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie. Poháre umyte sódou bikarbónou a sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom. Nechajte úplne vyschnúť. Slivky umyjeme a osušíme. Potom urobte rez na boku každého ovocia a opatrne odstráňte semienko.
Krok 2
Cesnak rozdelíme na strúčiky a ošúpeme. Do každej slivky namiesto kôstky vložte strúčik cesnaku. Vložte slivky do suchých sterilizovaných pohárov. Vodu prevaríme s cukrom, soľou, octom a korením.
Krok 3
Slivky v pohároch zalejte horúcou tekutinou a nechajte 8 hodín, potom túto marinádu sceďte, znova prevarte a znova nalejte na slivky. Poháre uzavrite. Slivky budú hotové za 7 dní.
UŽITOČNÉ RADY
Do marinády na slivky je lepšie pridať bežnú soľ ako jódovú soľ: nepoškodí to, ale časom sa v predjedle môže objaviť nepríjemná horká chuť.
MIMOchodom
Nakladané slivky s cesnakom sa podávajú čisté, k vyprážanému alebo pečenému mäsu, hydine alebo rybám z čeľade lososovitých a používajú sa aj ako prísada do šalátov, toastov či hamburgerov.