gastronóm 26. februára 2013 K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 1 hodina 30 minútVareniePrvý chod: polievkaINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ500 g kuracích drobov 3 nakladané uhorky 0,5 šálky nálevu z uhoriek 3 zemiaky 1 mrkva 1 cibuľa 50 g zelerového koreňa 3 polievkové lyžice. l. ryža 2 bobkové listy 4 zrnká čierneho korenia 2 hrášok z nového korenia 2 vetvičky petržlenu 3 polievkové lyžice. l. rastlinná olejová soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Kuracie droby umyte, odstráňte blany a nakrájajte na malé kúsky. Mrkvu, zeler, cibuľu, zemiaky a kyslé uhorky ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Opláchnite ryžu teplou vodou.
Krok 3
Zapnite multivark do režimu „Fry“, zohrejte rastlinný olej a smažte droby 10 minút. Pridajte pripravenú zeleninu a smažte ďalších 6 minút.
Krok 4
Zalejeme 1,5 litrom vody a nálevom z uhoriek, pridáme ryžu. Dochutíme soľou. Zatvorte veko a varte v režime „Polievka“ 1 hodinu.
Krok 5
Pridajte bobkové listy a korenie. Nechajte lúhovať 10 minút. Ku koncu varenia pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s kyslou smotanou.