foton 2. februára 2013 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodinaHlavný chodVegetariánstvoPalacinky, palacinky, tvarohové koláčeINGREDIENCIE NA 1 PORCIUsoľ podľa chuti a 10 zelených cibuľiek na viazanie palaciniekNa náplň:zemiaky – 1 ks krabie tyčinky – 100 g; cibuľa – 1 ks – kyslá smotana. l.Na test:vajce – 2 ks tekutiny (250 ml vody, 250 ml mlieka) – 500 ml múky – 1 vrchovatá sóda – 1/5 ČL rozpusteného masla – 5 polievkových lyžíc. l.soľ podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky, vylejeme tekutinu, pridáme múku, maslo, sódu, soľ. Dobre prešľahajte. Zvlášť vyšľaháme bielka do peny a opatrne ich pridáme do cesta, premiešame. Cesto nalejte do horúcej, olejom vymastenej panvice. Pečieme tenké palacinky z oboch strán.
Krok 2
Na prípravu plnky nakrájajte mrkvu, zemiaky, krabie tyčinky, uhorku, klobásu, cibuľu (cibuľu zalejte vriacou vodou) a vajcia. Všetko premiešame, dochutíme kyslou smotanou a soľou.
Krok 3
Palacinky naplníme plnkou. Placku zložíme do uzla a zviažeme zelenou cibuľkou. Aby ste zabránili lámaniu zelenej cibule, musíte ju naliať vriacou vodou.
Krok 4
Hotové uzlíky vložte do rúry predhriatej na 200 °C na 10-15 minút. Pri podávaní polejeme navrch kyslou smotanou.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak nemáte zelenú cibuľu, môžete na upevnenie uzla použiť cibuľový krúžok.