Palacinkový uzol

foton 2. februára 2013 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodinaHlavný chodVegetariánstvoPalacinky, palacinky, tvarohové koláčeINGREDIENCIE NA 1 PORCIUsoľ podľa chuti a 10 zelených cibuľiek na viazanie palaciniekNa náplň:zemiaky – 1 ks krabie tyčinky – 100 g; cibuľa – 1 ks – kyslá smotana. l.Na test:vajce – 2 ks tekutiny (250 ml vody, 250 ml mlieka) – 500 ml múky – 1 vrchovatá sóda – 1/5 ČL rozpusteného masla – 5 polievkových lyžíc. l.soľ podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky, vylejeme tekutinu, pridáme múku, maslo, sódu, soľ. Dobre prešľahajte. Zvlášť vyšľaháme bielka do peny a opatrne ich pridáme do cesta, premiešame. Cesto nalejte do horúcej, olejom vymastenej panvice. Pečieme tenké palacinky z oboch strán.

Krok 2

Na prípravu plnky nakrájajte mrkvu, zemiaky, krabie tyčinky, uhorku, klobásu, cibuľu (cibuľu zalejte vriacou vodou) a vajcia. Všetko premiešame, dochutíme kyslou smotanou a soľou.

Krok 3

Palacinky naplníme plnkou. Placku zložíme do uzla a zviažeme zelenou cibuľkou. Aby ste zabránili lámaniu zelenej cibule, musíte ju naliať vriacou vodou.

Krok 4

Hotové uzlíky vložte do rúry predhriatej na 200 °C na 10-15 minút. Pri podávaní polejeme navrch kyslou smotanou.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak nemáte zelenú cibuľu, môžete na upevnenie uzla použiť cibuľový krúžok.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik