gastronóm 24. októbra 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minVareniePrvý chod: polievkaINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg paradajok 100 ml olivového oleja 1 polievková lyžica. l. červený vínny ocot 12 račích chvostíkov 1 uhorka 1 cibuľa 8 vykôstkovaných olív 2 vetvičky bazalky 2 veľké strúčiky cesnaku 4 plátky bieleho chleba 1 polievková lyžica. l. rastlinný olej soľ, korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na paradajkách urobte rezy v tvare kríža, ovocie spustite na 30 sekúnd. do vriacej vody. Potom opláchnite studenou vodou a odstráňte pokožku. Bazalku umyte a osušte.
Krok 2
Paradajky a bazalku pomelieme v mixéri na kašu. Za stáleho šľahania pridajte olivový olej, ocot, korenie a soľ. Nalejte do misky a ochlaďte. Racie chvostíky povaríme vo vriacej osolenej vode 4 minúty. Necháme vychladnúť. Uhorku a cibuľu nakrájame na malé kocky, olivy na tenké plátky.
Krok 3
Strúčik cesnaku prekrojíme na polovicu a potrieme ním chlieb. Chlieb opečieme na rozpálenom oleji do zlatista. Do polievky pridáme nakrájanú uhorku, cibuľu a olivy, premiešame. Polievku nalejeme do misiek a do stredu položíme račie chvostíky. Podávame s horúcim cesnakovým chlebom.