gastronóm 18. marca 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 308,12 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 8,51 g/9,88 g/46,79VarenieVečeraVečeraPrvý chod: polievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ100 g mrkvy 50 g zelených solených (súdkových) paradajok 100 g cibule 50 g stonkového zeleru 100 g papriky 400 g zemiakov 200 g bielej kapusty 250 g paradajok vo vlastnej šťave 150 g červenej fazule z konzervy 10 g červenej feferónky 100 g perličkového jačmeňa 25 g suchého hubového alebo zeleninového vývaru soľ podľa chuti mleté čierne korenie podľa chuti 2 bobkové listy 5 zrniek čierneho korenia 3 strúčiky cesnaku 3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej 3 litre vody 1/2 malej bagety zelených podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetku zeleninu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na veľké kocky
Krok 2
Jemne nakrájajte časť mrkvy, cibule, zeleru a papriky a opečte na rastlinnom oleji do polovice varenia. Potom pridajte paradajky a smažte ďalšie 2-3 minúty.
Krok 3
Umyte perličkový jačmeň a varte do mäkka.
Krok 4
Do veľkého hrnca na polievku nalejte vodu a priveďte do varu. Do panvice vložíme opečenú zeleninu, pridáme suchý vývar, zemiaky a kapustu. Varte 10 minút.
Krok 5
Do polievky pridáme paradajky vo vlastnej šťave, uvarené kroupy, fazuľu, čili papričku a všetky koreniny. Varte ďalších 10 minút.
Krok 6
Keď je polievka takmer hotová, bagetu osušte v rúre alebo zohrejte na panvici. Pred podávaním dáme na tanier osolené sudové zelené paradajky a zalejeme polievkou. Ozdobte nadrobno nasekanými bylinkami. Polievku podávame s chrumkavou bagetkou.