Oľga Popová 6. októbra 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1Hlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmleté hovädzie mäso 300 g burger žemľa 2 ks nakladaná uhorka (ak je veľká, tak 1) 2 ks ľadový šalát 50 gluk (malá hlava, najlepšie červený) 1 ks syr na plátky 2 ks sladká paprika a kurkuma štipka sušeného cesnaku 1 hod. l polievková lyžica. l.jogurt 3 lyžice. l.horčica (sladká) 1 ČL soľ, korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mleté mäso osolíme, okoreníme, vytvarujeme ploché rezne a opečieme na panvici.
Krok 2
Pripravte omáčku. Zmiešajte majonézu, jogurt, horčicu, sušený cesnak, papriku a kurkumu a dobre premiešajte. Jednu uhorku (ak je veľká, tak polovicu uhorky) nakrájame veľmi nadrobno, na jemnom strúhadle nastrúhame malú cibuľu a všetko pridáme do omáčky. Všetko dobre premiešame. Uvarte pošírované vajíčko. Do misky rozbijeme vajíčko, privedieme vodu do varu, osolíme. Znížte oheň, urobte vo vode lievik a nalejte do neho vajíčko.
Krok 3
Zostavenie burgeru. Na žemľu nalejeme omáčku, na ňu poukladáme listy šalátu, potom syr a rezne. Na rezne poukladáme uhorky nakrájané na plátky alebo paradajky (podľa toho, čo máte radšej) a navrch pošírované vajíčko, vrchnú žemľu tiež pomastíme omáčkou a prikryjeme. Ak ho nechceme prikrývať vrchnou žemľou, polejeme vajíčkom omáčkou. Dobrú chuť!