Rebarborovo-jablkový džem s mätou

Rebarborovo-jablkový džem s mätou

gastronóm 2. februára 2015 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 3 varenie: 1 hodinaVarenieDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetDovolenka detíINGREDIENCIE NA 3 PORCIE2 kg rebarbory ​​4 zelené jablká Simirenko 2 citróny 1 pomaranč 5 vetvičiek mäty 2 kg cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odlamovacím nožom olúpeme hrubú šupku z vonkajšej strany stoniek rebarbory. Rebarboru narežeme priečne na 1,5 cm dlhé kúsky, ak je stonka veľmi široká, môžeme ju prekrojiť pozdĺžne na polovicu.

Krok 2

2 Jablká ošúpeme, každé pozdĺžne rozkrojíme na 6 kúskov. Ak je šupka tvrdá, môžete ju odstrániť. Dužinu narežeme priečne na 1,5 cm hrubé kúsky.

Krok 3

Pomocou škrabky na zeleninu odstráňte tenkú vrstvu kôry z citrónov a pomarančov v prúžkoch a vytlačte citrusovú šťavu. Veľmi jemne nakrájajte stonky mäty a listy 2 vetvičiek (zvyšné listy nebudú potrebné).

Krok 4

Dno zaváraninovej misy alebo hrnca s hrubým dnom pokropíme vodou, pridáme cukor, zalejeme citrusovou šťavou zmiešanou s 1 pohárom vody. Za stáleho miešania roztopte cukor na strednom ohni, varte sirup, zbavte peny 10 minút.

Krok 5

Do sirupu vložte rebarboru a jablká, pridajte mätu a kôru, priveďte do varu na silnom ohni, okamžite znížte teplotu na minimum, varte 3 minúty, pričom zbierajte penu. Vypnite oheň a džem úplne vychladnite.

Krok 6

Opakujte rýchle privedenie do varu, varenie 3 minúty a úplné ochladenie ešte 3 krát. Hotový horúci džem nalejeme do pohárov a uzavrieme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik