Elena Nekrašová 9. októbra 2016 K receptu
Pizza nezvyčajného tvaru, no so známym obsahom. Túto domácu pizzu ocení každý, najmä deti.
zložitosť: priemer Porcie: 8 varenie: 20 min Pridať. čas: 50 minRúraPekár na chliebPečenietalianska kuchyňaRaňajkyVečeraVýrobok z cesta: PečivoVegetariánstvoPizzaDovolenka detíINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍNa náplň:varená šunka 200 g paradajky 2 ks mozzarella 200 g strúhaný parmezán 2 polievkové lyžice. l.Na omáčku:pyré paradajky 200 ml cesnak 1 ks olivový olej 1 polievková lyžica. l vetvičky bazalky 2 ks soľ mleté čierne korenie olivový olej na pomastenie vrchnej časti 1 polievková lyžica. l sušené oregano 0,5 lyžičky.Na test:mlieko 200 ml múky 330 g olivového oleja 2 polievkové lyžice. l soľ 0,5 lyžičky cukor 2 lyžičky suché droždie 7 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V teplom mlieku rozpustíme cukor a droždie a necháme 10 minút postáť.
Krok 2
Ak ju robíte v pekárni: preosejte múku, nalejte mlieko s droždím, maslom, soľou a nastavte režim „Pizza“ (dve 10-minútové miesenie, striedavo s dvoma 10-minútovými kysnutiami)
Krok 3
Ak ručne: preosejte soľ s múkou, pridajte tekutú zmes a nakoniec pridajte olej. Miesime 5 minút. kým nezískate hladké cesto. Vykysnúcu nádobu vymastíme olejom, cesto zvinieme do gule a dáme na pol hodiny do nádoby na teplé miesto. Nádobu zakryte fóliou.
Krok 4
Kým cesto kysne, pripravte si omáčku. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno, lístky bazalky nasekáme. Zohrejte panvicu s olivovým olejom a opečte cesnak, 1 minútu. Pridáme prelisované paradajky, bazalku, soľ a cukor. Dusíme na miernom ohni asi 20 minút, kým omáčka mierne nezhustne. Nakoniec dochutíme korením.
Krok 5
Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú pracovnú dosku. Vyvaľkáme na kruh s priemerom 30 cm preložíme na plech alebo do formy. Do stredu položte tanierik a zľahka ho zatlačte do cesta, aby na ceste zostal odtlačok kruhu. Tento kruh rozdeľte na 8 sektorov a vyrežte.
Krok 6
Zvyšné cesto (krúžok) potrieme omáčkou a mierne sa vzdialime od okrajov. Šunku, paradajky a mozzarellu nakrájame na malé kúsky a poukladáme na omáčku. Posypeme parmezánom.
Krok 7
Trojuholníky cesta preložíme cez plnku a pritlačíme. Cesto potrieme olivovým olejom a posypeme oreganom. Nechajte pôsobiť 10 minút. Rúru predhrejeme na 220˚C. Pečieme 15 minút.