Rozmanitý mäsový šalát

gastronóm 26. novembra 2012 K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 180,56 kcal/porcia Porcie: 50 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 9,40 g/11,50 g/9,61ŠalátINGREDIENCIE NA 50 PORCIÍ2 stredné nakladané uhorky 500–600 g hovädzej dužiny 1 malý hovädzí jazyk 500 g kuracieho filé 400 g tambovská šunka 4 stredne zrelé tvrdé hrušky 2 malé čerstvé uhorky pol citróna hotové tartaletky na podávanieNa tankovanie:malý zväzok estragónu a kôra z 1 citróna čerstvo mleté ​​čierne korenie domáca majonéza soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Dôkladne umytý jazyk vložte do veľkého hrnca, zalejte vriacou vodou tak, aby bol celý zakrytý, priveďte do varu, odstráňte penu a varte 1,5 hodiny (ak váži jazyk viac ako 1 kg, potom varte 2 hodiny) . Po 1 hodine pridajte na panvicu hovädzie mäso a zbavte peny. O 15 min. pred koncom varenia pridajte kuracie filé a odstráňte panvicu z ohňa. Okamžite odstráňte jazyk a nechajte pôsobiť 5 minút. do ľadovej vody, potom kožu odstráňte pančuchou. Mäso a kuracie filety necháme vo vývare 1,5–2 hodiny úplne vychladnúť. Zmiešajte potrebné množstvo majonézy s citrónovou šťavou, kôrou a estragónom, soľou a korením; vložíme do chladničky Hovädzie mäso, jazyk, šunku, kuracie mäso, čerstvé a nakladané uhorky nakrájame na tenké pásiky dlhé asi 2,5 cm, zbavíme jadrovníka. Dužinu nakrájajte na rovnaké pásiky a pokvapkajte citrónovou šťavou. Všetky suroviny zmiešame, okoreníme a necháme aspoň 2 hodiny odležať. Potom položíme na tartaletky a podávame. Požadované ingrediencie v tomto šaláte sú tie, ktoré na prvý pohľad pôsobia sekundárne – hrušky, estragón a citrónová šťava.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Tento šalát rozhodne nie je lacný. Ale na to je dovolenka, hodiť na stôl všetko najlepšie! Náklady sa dajú kompenzovať znížením počtu iných mäsových pochutín, napríklad vylúčením z jedálneho lístka všetkých, ktorých už dlhší čas omrzeli údeniny. A ešte niečo – ak si vyberiete tento šalát, nedávajte na stôl šalát Olivier. Dva mäsové šaláty s majonézou sú priveľa aj na niekoľkohodinovú hostinu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik