gastronóm 14. júna 2012 K receptu
Jemne solené uhorky sú skvelým predjedlom na piknik. Naše príprava trvá len 30 minút, takže si ich môžete pripraviť tesne predtým, ako odídete z domu.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodinaSolenie, fermentáciaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍčierne korenie – 6-7 nové korenie – 4-5 hráškového cukru – 1 ČL mäty – 4-5 vetvičiek limetky – 4 ks stredný zväzok stoniek kôpor chrumkavé uhorky – 1,5 kg stredne mletá morská soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Korenie nahrubo rozdrvíme s cukrom a 2 polievkovými lyžicami v mažiari. l. soľ. Limetky umyté a osušené papierovými utierkami ošúpeme najemno a do zmesi pridáme soľ a korenie. Vytlačte šťavu z limetky.
Krok 2
Stonky kôpru a mätu (listy a stonky) nasekáme nadrobno. Odrežte konce z oboch strán uhoriek. Neudierajte do každej uhorky príliš silno tĺčikom alebo rukoväťou ťažkého noža, aby uhorka praskla, potom každú uhorku nakrájajte na 2-4 kusy, v závislosti od veľkosti.
Krok 3
Maltovou zmesou postriekame uhorky, zalejeme limetkovou šťavou a premiešame. Posypeme ešte asi 1,5 polievkovou lyžicou. l. soľ a nasekané bylinky, premiešajte, nechajte 30 minút. Potom pred podávaním osušte uhorky od soli na papierových utierkach, pričom väčšinu zelene otraste.