Rýchly hummus s avokádom a paradajkami

violeta.marina. 17. septembra 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 953,69 kcal/porcia Porcie: 2 Pridať. čas: 15 min Použité: 20,63 g/71,23 g/36,86ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 2 PORCIE“Dušený” cícer, Bonduelle 155 gtahin 4 polievkové lyžice. l. citrón 1 ks paradajka 1 ks olivový olej 3 polievkové lyžice. l.cesnak 1ks.koriander mletý 1ČL.mletá paprika 1štipka soli 1štipka korenia 1štipka Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Dužinu avokáda nakrájajte na malé kocky, pokvapkajte citrónovou šťavou a pridajte 1-2 lyžičky. olivový olej, nasekaný strúčik cesnaku, soľ a korenie podľa chuti.

Krok 2

Na spodnej časti paradajok urobte priečny rez a spustite ho na 1-2 minúty. do vriacej vody. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky. Po oparení paradajky vložte do studenej vody – šupka sa bude dať veľmi ľahko odstrániť.

Krok 3

Pripravte si rýchly hummus: cícer, koriander, paprika, soľ, šťava z 1/2 citróna, tahini a 1 polievková lyžica. l. Zmiešajte olivový olej a rozdrvte v mixéri, kým nevznikne pyré.

Krok 4

Do stredu misky položte vrstvu hummusu, v strede urobte malú priehlbinu a na ňu položte nakrájanú paradajku a avokádo.

Krok 5

Pokvapkáme tenkou niťou olivového oleja a ozdobíme rukolou.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Môžete si pripraviť aj originálnejšiu verziu jedla – napríklad namiesto čerstvého cesnaku použite vyprážaný cesnak, namiesto tahini arašidové maslo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik