právnik 26. októbra 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIURyža – 1 šálka kreviet – 1,5 šálky Paradajky – 2 veľké alebo 3 stredné Čerstvé uhorky – 1 veľká alebo 2 stredné Solené červené ryby – toľko, aby pokryli celý kruh (asi 200 g) Majonéza – podľa chuti Čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky a uhorky nakrájame na pásiky, pridáme ryžu a krevety, dôkladne premiešame s ryžou a pridáme trochu majonézy ochutenej korením. Potom položíme šalát na misku vo forme krúžku, prikryjeme ho plátkami ryby (plátky by mali byť veľmi tenké a mali by sa prekrývať). Šalát je veľmi jednoduchý, ale vyzerá dobre na stole. Áno, a varí sa veľmi rýchlo.