Šalát Tender kosatec

Irena Zagarová 15. januára 2013 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 minŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmalé ošúpané varené krevety VICI „Lyubo eat“ – 100 varené zemiaky – 2 ks čerstvá uhorka – 2 ks varená repa – 3 perá majonéza – 150 g opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nastrúhame 2 uvarené zemiaky, pridáme soľ a korenie. Uvarenú repu ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a cez gázu vytlačíme šťavu. Zafarbí vaječný bielok. Vyberte malé krevety VICI z nálevu a nakrájajte nadrobno.

Krok 2

Uvarené vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky, nastrúhame zvlášť na jemnom strúhadle (alebo pomelieme v mixéri) a pridáme soľ. Jednu čerstvú nakrájame na malé kocky. Na dlhej uhorke urobte nožom pozdĺžne drážky, pozdĺžne rozrežte a nakrájajte na polkruhy (na ozdobu) na misku položte štvorcový tvar a rozložte šalát vo vrstvách, každú namažte majonézou. Najprv – strúhané zemiaky, potom polovica žĺtkov, potom krevety, uhorka, zvyšok strúhaných žĺtkov. Dobre pokvapkáme majonézou. Opatrne vyberte formu a upravte boky šalátu. Proteín rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme šťavu z nastrúhanej uvarenej repy, dobre premiešame, aby bol proteín mierne vlhký. Teraz zakryte vrch šalátu bordovým bielkom, položte naň „karamelové lupienky“ z vaječného bielka, zospodu ho jemne potrite majonézou, potom urobte obklady z bordového bielka, na spodok položte stonku zelenej cibuľky a tenké prúžky uhorky alebo cibule pozdĺž okrajov, ako „listy“. Do stredu nalejeme strúhaný žĺtok.

Krok 3

Okolo šalátu položte polkruhy uhoriek v 2 radoch. V prvom rade – plátky sú o niečo vyššie.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Forma môže byť vyrobená z 2L plastovej fľaše s výškou 15 cm.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik