lubashals 27. januára 2013 K receptu
Varenie z VICI je potešením – rýchle, jednoduché a chutné!
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minútObčerstvenieVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUsleď „VICI“ – 1 ks losos – 100 ks losos – 1 ks olivový olej – 50 ks šalátových červov – 3 ks soľ – podľa chuti zemiaky – 3 ks zelené korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky potrebné produkty: sleď, losos, zemiaky, uhorka, zelenina.
Krok 2
Zemiaky ošúpeme. Pomocou špeciálneho noža z nej vyrežte pramene.
Krok 3
Osolíme ich, pomastíme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C.
Krok 4
Uhorky ošúpeme, nakrájame na krúžky a nalejeme do marinády na 2 hodiny. Na marinádu zmiešame vodu, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor, cukor, soľ, čerstvo mleté čierne korenie a soľ.
Krok 5
Nakladané uhorky položte do „štvorcového“ tvaru na tanier.
Krok 6
Filety sleďa a lososa nakrájajte na rovnaké prúžky.
Krok 7
Potom do štvorcov s rozmermi 1 x 1 cm poukladajte na povrch uhoriek šachovnicovo.
Krok 8
Na prípravu kôprového oleja zohrejeme olivový olej na 60°C a zasypeme nadrobno nasekaným kôprom. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom a potom precedíme cez jemné sitko. V pohode.
Krok 9
Zemiakové pramene položte na listy šalátu. Rybu pokvapkáme kôprovým olejom. Ozdobte bylinkami a olivami.