Alevtina Semenová 7. septembra 2016 K receptu
Voňavý kečup z paradajok a sliviek. Príjemná kyslosť sliviek sa hodí k paradajkám. Tento pikantný kečup stojí za vyskúšanie.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodiny Pridať. čas: 25 minPrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 2 kg sliviek 1 kg cibule 0,5 kg cukru 200 g cesnaku 100 g soli 1,5 lyžice paprika (chili) 2 ks ocot 9% 2 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie. Umyť. Slivky ošúpeme.
Krok 2
Slivky pomelieme v mixéri.
Krok 3
Kapiu ošúpeme z priečok a semienok. Paradajky nakrájame a spolu s paprikou pomelieme v mixéri.
Krok 4
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé plátky.
Krok 5
Rozdrvte cibuľu do hladka v mixéri.
Krok 6
Všetky nakrájané ingrediencie vložte do veľkého hrnca. Pridajte soľ, cukor, premiešajte.
Krok 7
Dajte na oheň a varte 1,5 hodiny za občasného miešania. Varte na miernom ohni.
Krok 8
Potom pridajte nakrájaný cesnak, bobkový list a varte ďalších 30-35 minút. 5 minút pred varením pridajte ocot. Zmiešajte. Odstráňte z tepla.
Krok 9
Vložte do sterilných pohárov. Zvinieme, prevrátime a zabalíme.
Krok 10
Náš slivkový paradajkový kečup je pripravený.