Slivkovo-paradajkový kečup

Alevtina Semenová 7. septembra 2016 K receptu

Voňavý kečup z paradajok a sliviek. Príjemná kyslosť sliviek sa hodí k paradajkám. Tento pikantný kečup stojí za vyskúšanie.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodiny Pridať. čas: 25 minPrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 2 kg sliviek 1 kg cibule 0,5 kg cukru 200 g cesnaku 100 g soli 1,5 lyžice paprika (chili) 2 ks ocot 9% 2 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie. Umyť. Slivky ošúpeme.

Krok 2

Slivky pomelieme v mixéri.

Krok 3

Kapiu ošúpeme z priečok a semienok. Paradajky nakrájame a spolu s paprikou pomelieme v mixéri.

Krok 4

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé plátky.

Krok 5

Rozdrvte cibuľu do hladka v mixéri.

Krok 6

Všetky nakrájané ingrediencie vložte do veľkého hrnca. Pridajte soľ, cukor, premiešajte.

Krok 7

Dajte na oheň a varte 1,5 hodiny za občasného miešania. Varte na miernom ohni.

Krok 8

Potom pridajte nakrájaný cesnak, bobkový list a varte ďalších 30-35 minút. 5 minút pred varením pridajte ocot. Zmiešajte. Odstráňte z tepla.

Krok 9

Vložte do sterilných pohárov. Zvinieme, prevrátime a zabalíme.

Krok 10

Náš slivkový paradajkový kečup je pripravený.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik