Sušené paradajky s rozmarínom a cesnakom

Alexandra Bulgáková 9. septembra 2016 K receptu

Vyskúšajte pravú taliansku pochúťku.

zložitosť: priemer Kalórie: 1338,88 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 9 hodín Použité: 23,83 g/104,25 g/82,24RúraSušenie, sušenietalianska kuchyňaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 2 kg cesnak (strúčiky) 4 ks vetvičky čerstvého rozmarínu 4 ks vetvičky tymiánu alebo tymiánu 2 ks suchá bazalka 2 štipky morská soľ olivový alebo rastlinný olej 100 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyte malé paradajky, nakrájajte pozdĺžne na 2 časti. Na urýchlenie procesu sušenia môžete semená odstrániť lyžičkou. Pripravené paradajky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, reznými stranami nahor. Dochutíme bazalkou a dobre osolíme.

Krok 2

Vložte kúsky do rúry predhriatej na 70-90 stupňov, kým sa vlhkosť neodparí. Paradajky by mali byť pevné a pružné. V horúcom počasí je lepšie prikryť plechy na pečenie gázou a umiestniť ich na slnko na celý deň.

Krok 3

Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky, bylinky umyjeme, osušíme a rozoberieme na vetvičky.

Krok 4

Časť cesnaku a byliniek vložte do čistej sterilizovanej nádoby, pridajte vrstvu paradajok a podľa potreby dosoľte. Vrstvy opakujte, kým sa nevyplní celý objem.

Krok 5

Nalejte olej do nádoby a zakryte všetky vrstvy. Prikryte a dajte na 2 týždne do chladničky, aby sa skoncentrovali chute.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Počas procesu sušenia paradajky zmenšia objem 8-10 krát.

UŽITOČNÉ RADY

Pre ekonomickejšiu možnosť môžete nahradiť 100% olivový olej zmesou olivového a rafinovaného rastlinného oleja v pomere 1/4. Zároveň zostane aróma olív.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik