Uhorkový šalát z konzervy

gastronóm 13. júla 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 63,01 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 1,73 g/0,29 g/13,45PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1 kg uhoriek 500 g cibule 50 g cukru 1 bobkový list 1 lyžička. horčičné semienko 0,5 lyžičky. koriander 0,5 lyžičky čierne korenie2–3 strúčiky cesnaksoľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky umyte a odrežte konce. Ovocie zalejte studenou vodou a nechajte 30 minút pôsobiť. Potom vodu scedíme a uhorky nakrájame na tenké plátky.

Krok 2

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Uhorky a cibuľu zmiešame v miske, bohato posypeme soľou, prikryjeme a necháme 1 deň odstáť. Na druhý deň uhorky a cibuľu zľahka vytlačte, šťavu zachyťte v malom hrnci a vložte do malých sterilizovaných pohárov. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a pridáme do pohárov.

Krok 3

Do zvyšnej uhorkovej šťavy pridáme cukor, bobkový list, koriander, čierne korenie a 200 ml vody. Zmes prevaríme a necháme mierne vychladnúť. Nalejte roztok do uhoriek, zatvorte poháre sterilizovanými viečkami a uložte na chladnom a tmavom mieste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik