gastronóm 12. júla 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 uhorky 1 veľká sladká paprika 150 g jemne osoleného syraNa marinádu:1 polievková lyžica. l. sójová omáčka 0,5 lyžičky. vínny ocot 2 lyžice. l. olivový olej čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky a papriky umyte. Uhorky nakrájajte na tenké pozdĺžne plátky, potom na štvorce so stranou asi 3 cm Papriku zbavte jadrovníka, dužinu nakrájajte na rovnaké štvorce.
Krok 2
Zeleninu dáme do misky a ochutíme korením. Pridajte sójovú omáčku, ocot a olivový olej, premiešajte a nechajte 30 minút. na teplom mieste.
Krok 3
Syr nakrájajte na rovnaké štvorce ako zeleninu. Zložte vo vrstvách – štvorec uhorky, syr, korenie, syr, uhorka. Ďalšiu vežu urobte umiestnením štvorčekov korenia nadol a nahor a uhorky a syra feta do stredu. Pokračujte v stohovaní veží, kým nezmizne všetka zelenina a syr. Pre väčšie pohodlie môžete vrstvy navliecť na servírovacie špízy.