Náčelníci 7. júna 2017 K receptu
Dorado alebo pražma je jednou z najobľúbenejších rýb v stredomorskej kuchyni. Dá sa pripraviť akýmkoľvek spôsobom a v akejkoľvek podobe bude táto zlatá rybka vždy chutná. A ak k tomu pridáte zdravú prílohu, napríklad špenát, tak budete mať kompletný a diétny druhý chod.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 Pridať. čas: 30 minGril/BBQRúraPraženieDusenie, chradnutietalianska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIUDorado filet na šupke – 150 g Olivový olej na šalát – 20 g Morská soľ – 3 g Čerstvo mleté čierne korenie – 1 g Sušené mleté olivy – 1 gNa ozdobu:cesnak – 5 čili papričiek – 1 píniové oriešky – 5 g špenát – 120 g cherry – 50 g sušených paradajok – 15 g rybieho vývaru – 150 ml masla – 10 g soli, čerstvo mletého čierneho korenia podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Dorado filet osušíme na obrúsku, potrieme olivovým olejom z oboch strán, pridáme soľ a korenie a grilujeme 1,5 minúty z každej strany (primárne na strane kože), kým sa neobjaví charakteristický „mriežkový“ vzor. Dáme do rúry na 4 minúty pri teplote 180 °C, kým sa úplne neupečie.
Krok 2
Pripravte si prílohu s omáčkou: na olivovom oleji orestujte nasekaný cesnak, čili a píniové oriešky, potom pridajte umytý a olúpaný špenát, náhodne nakrájané sušené paradajky a cherry paradajky. Potom smažte ďalších 30 sekúnd. Potom pridajte rybí vývar a rýchlo ho dusíme s prílohou, kým sa nestane omáčkou, 1 minútu. Nakoniec pridáme korenie a maslo.
Krok 3
Prílohu položíme do stredu taniera, navrch dáme dorado filet a všetko polejeme omáčkou, jedlo ozdobíme mletými olivami.
MIMOchodom
Recept poskytnutý Andrey Ivanov, značkový šéfkuchár siete kaviarní-pizzerií FORNETTO.