gastronóm 14. apríla 2017 K receptu
Najbežnejším kastrólom sú lasagne. Existuje veľké množstvo možností pre lasagne – s mäsom, s cuketou, so syrom, s paradajkami, so šampiňónmi a s králičím gulášom…
zložitosť: ťažké Kalórie: 575,08 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 20,16 g/29,08 g/68,11talianska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoKastrólycestoviny (cestoviny)INGREDIENCIE NA 4 PORCIEveľké zemiaky – 2 ks 250 g suchých plátov cesta na lasagne 200 g špenátu 100 g tvrdého syra cesnak – 2 strúčiky olivový olej – 4 PL soľ cuketa – 1Na paradajkovú omáčku: soľ 1 sladká paprika 1 grapefruit veľké paradajky – 3 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Plátky lasagne ponorte po častiach do panvice s vriacou osolenou vodou na 4 minúty a potom ponorte do nádoby so studenou vodou. Hotové listy položte na uterák.
Krok 2
Umyte cuketu, odrežte chvosty a nastrúhajte na strednom strúhadle. Nakrájajte cesnak. Pripravenú cuketu s cesnakom orestujeme na olivovom oleji 5 minút. Dochutíme soľou.
Krok 3
Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, pomelieme na kašu. Syr nastrúhajte na strednom strúhadle. Špenát rozmrazíme a vložíme na panvicu vymastenú olivovým olejom, podusíme 3 minúty a potom vmiešame syr. Skombinujte zemiakovú kašu a špenát.
Krok 4
Pripravte si paradajkovú omáčku. Paradajky umyte, nakrájajte na polovicu; Pripravte si paradajkový pretlak pomocou mixéra. Sladkú papriku umyjeme, prekrojíme na polovicu, zbavíme jadrovníka a semiačok, nakrájame na kocky, podusíme na olivovom oleji, dochutíme soľou a korením. Grapefruit umyjeme, prekrojíme na polovice, vytlačíme šťavu. Do paradajkového pretlaku pridáme udusenú papriku a grapefruitovú šťavu. Rozšľahajte v mixéri.
Krok 5
Na vymastený plech ukladáme vrstvy lasagní, ktoré naplníme zemiakovou a cuketovou plnkou. Poslednou vrstvou by malo byť cesto. Lasagne zalejeme paradajkovou omáčkou a prikryjeme alobalom. Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Pečieme 15 minút. Potom odstráňte fóliu a nechajte lasagne zhnednúť, 5 minút.