gastronóm 16. novembra 2016 K receptu
Pečené karé s pikantnou adjikou, typická „mužská“ večera. Vynikajúcou spoločnosťou pre toto jedlo je pivo. Lepšie ako plzeň.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 30 minPraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 ks filé z bravčového karé, po 160–180 g 2 zrelé paradajky 6 silných šampiňónov 1 stredná cibuľa 40 g adjika 100 g tvrdého syra rastlinný olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180°C. Huby a ošúpanú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Smažte cibuľu a huby v rastlinnom oleji do zlatista, pridajte soľ a korenie.
Krok 2
Každý kus bravčového mäsa porazte na hrúbku 7–9 mm, posypte soľou a korením a rýchlo opečte na rastlinnom oleji z oboch strán na vysokej teplote.
Krok 3
Mäso natrieme zo všetkých strán adjikou a vložíme do zapekacej misy. Paradajky nakrájame na tenké plátky a plátky poukladáme na mäso. Na paradajky poukladáme osmažené šampiňóny a cibuľku, posypeme strúhaným syrom a pečieme v rúre 15 minút. Ihneď podávajte.
MIMOchodom
Prítomnosť adjiky je nielen chutná, ale aj zdravá. Mierne zníži obsah tuku v mäse a dodá potrebné korenie.