Bedrá s adjikou

gastronóm 16. novembra 2016 K receptu

Pečené karé s pikantnou adjikou, typická „mužská“ večera. Vynikajúcou spoločnosťou pre toto jedlo je pivo. Lepšie ako plzeň.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 30 minPraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 ks filé z bravčového karé, po 160–180 g 2 zrelé paradajky 6 silných šampiňónov 1 stredná cibuľa 40 g adjika 100 g tvrdého syra rastlinný olej, soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180°C. Huby a ošúpanú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Smažte cibuľu a huby v rastlinnom oleji do zlatista, pridajte soľ a korenie.

Krok 2

Každý kus bravčového mäsa porazte na hrúbku 7–9 mm, posypte soľou a korením a rýchlo opečte na rastlinnom oleji z oboch strán na vysokej teplote.

Krok 3

Mäso natrieme zo všetkých strán adjikou a vložíme do zapekacej misy. Paradajky nakrájame na tenké plátky a plátky poukladáme na mäso. Na paradajky poukladáme osmažené šampiňóny a cibuľku, posypeme strúhaným syrom a pečieme v rúre 15 minút. Ihneď podávajte.

MIMOchodom

Prítomnosť adjiky je nielen chutná, ale aj zdravá. Mierne zníži obsah tuku v mäse a dodá potrebné korenie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik