gastronóm 5. máj 2012 K receptu
Hotový bulgur a šalát z červenej fazule so zeleninou môžeme konzumovať ihneď alebo vychladený.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 min Pridať. čas: 30 minŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbulgur – 200 g vody – 200 – 250 ml citrónovej šťavy – 1 polievková lyžica. l. citrónová kôra – 1 lyžička – stredná uhorka – 1 ks – 2 lyžice. l. stonkový zeler – 2-3 ks syr feta – 120-150 g malá červená cibuľa – 1 ks.Na tankovanie:čerstvá citrónová šťava – 2 lyžice. l. olivový olej – 2 lyžice. l.soľ, mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Prevarte vodu a nalejte na bulgur, pridajte citrónovú šťavu a kôru. Bulgur prikryte pokrievkou a nechajte 30-40 minút. Zeleninu a bylinky umyjeme, osušíme a nakrájame. Cibuľu a papriku je možné podľa potreby rýchlo vyprážať v malom množstve rastlinného oleja.
Krok 2
Vo veľkej nádobe zmiešame bulgur, fazuľu (po scedení tekutiny z nej), nakrájanú zeleninu a bylinky. Dresing vymiešame oddelene zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia. Pridajte do šalátu a premiešajte.
Krok 3
Pridajte nakrájanú fetu a jemne premiešajte, pridajte soľ.