gastronóm 10. mája 2016 K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 466,84 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 8,32 g/35,07 g/28,23VečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE175 g kociek chleba 125 ml olivového oleja 125 ml octu z červeného vína 60 ml citrónovej šťavy 3 vetvičky petržlenu 2 strúčiky cesnaku soľ, čierne korenie 3 veľké paradajky 1 hlava červenej cibule hrsť vykôstkovaných olív 3 vetvičky bazalky 40 g parmezánu Stôl váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180 C. Biely chlieb, ciabattu alebo bagetu nakrájame na 2,5 cm kocky, dáme na plech a pečieme v rúre 10-15 minút, kým nezhnedne.
Krok 2
V malej miske zmiešame: olivový olej, červený vínny ocot, citrónovú šťavu, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, nadrobno nasekaný cesnak, soľ a drvené čierne korenie.
Krok 3
Zeleninu: paradajky a cibuľu nakrájame na 1 cm kocky.