Citrusová aróma na občerstvenie

Citrusová aróma na občerstvenie

gastronóm 18. marca 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 8 hodínRúraVareniePečenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ3 veľké sladkokyslé pomaranče 3 veľké citróny 3 stredné biele cibule 100 g veľké zlaté hrozienka 2 polievkové lyžice. l. žlté horčičné semienka 1,5 šálky jablčného octu 1/2 šálky dezertného bieleho vína 1,5 šálky cukru 1 polievková lyžica. l. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Horčičné semienka dáme na vyhrievanú suchú panvicu. Varte na strednom ohni, traste, 1 až 2 minúty. Vložíme do misy a horúce horčičné semienka zalejeme octom; zakryte filmom a nechajte 8 hodín.

Krok 2

Nakrájajte cibuľu na perie, nie veľmi tenké. Vložte do samostatnej misky, posypte soľou a cukrom, zakryte filmom a nechajte 8 hodín v tretej miske namočte hrozienka do dezertného vína na 8 hodín.

Krok 3

Citróny a pomaranče dôkladne umyte kefkou a zalejte vriacou vodou. Vložíme do zapekacej misy, zalejeme 1 pohárom vody a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na 40 minút.

Krok 4

Pridajte vodu, aby citrusová kôra nevyschla, alebo panvicu prikryte alobalom. Potom tekutinu sceďte, pomaranče a citróny ochlaďte a nakrájajte na tenké plátky, pričom odstráňte semená.

Krok 5

V hrnci s hrubým dnom spojte plátky citrusov (spolu so šťavou uvoľnenou pri krájaní) s obsahom všetkých troch misiek. Priveďte do varu na miernom ohni a varte za stáleho miešania 1 hodinu. Úplne ochlaďte a vložte do sklenených nádob. Toto korenie vydrží v chladničke až 2 týždne. Podávame k údeninám a syrom.

MIMOchodom

Citrusové korenie osvieži a urobí každý snackový stôl s lahôdkami a syrmi originálny, najmä pri ich súčasnej smutnej „hojnosti“

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik