Čo variť s pivom: 5 receptov od Caesara po palacinky

Čo variť s pivom: 5 receptov od Caesara po palacinky

Čo variť s pivom: 5 receptov od Caesara po palacinky

gastronóm 21. februára 2024

Posúvame náš vzťah k pivu na novú úroveň. K pivu nielen pijeme, ale aj pripravujeme prvý, druhý a tretí chod. Tu je 5 obojstranne výhodných receptov: od občerstvenia po plné jedlá. Spoiler: sú tu aj palacinky pre Maslenitsu.

Čo variť s pivom: 5 receptov od Caesara po palacinky

Obsah:

  • Pizza s ľahkým pivom
  • Krevety v pivnom cestíčku
  • Omáčka z kyslej smotany, syra a piva na čipsy
  • Caesar šalát s pivným dresingom
  • Pivné palacinky s lososom

Pizza s ľahkým pivom

Pizza s ľahkým pivom
Pizza s ľahkým pivom

Pizza a pivo pár, ktorý už dávno oslávil zlatú svadbu. Ale nie každá korytnačka ninja bude myslieť na použitie peny v procese varenia. Ale márne, pretože extra kysnutie je dobré len pre cesto.

3-4 kusy

Čo robiť: 1. Na cesto zmiešame 400 g preosiatej múky, 10 g soli a 10 g cukru.

2. Pridajte 200 ml ležiaka a 40 ml olivového oleja. Vymiesime mäkké cesto.

3. Rozdeľte na 3-4 časti, z každej vytvorte guľu a prikryte uterákom nechajte 30 minút pôsobiť.

4. Na plnku nakrájajte 10-12 cherry paradajok na 2-4 kusy, 200g šampiňónov a 100g olív kalamata nasekajte nahrubo. Nakrájajte 200 g mozzarelly, 1 malú cuketu so slamkami. 5. Každú guľu rozvaľkajte na tenký koláč. Namažte 2 polievkové lyžice. l. paradajková omáčka, pridáme 2-3 plátky šunky, šampiňóny, zeleninu a syr. Pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme pri 220°C 10 minút. na plech vystlaný papierom na pečenie.

Krevety v pivnom cestíčku

Krevety oblievané pivom a omáčka na hranolky
Krevety oblievané pivom a omáčka na hranolky

A opäť vtrhne do chaty ležiak podľa princípu podobný ako podobný». Ponúkame vám trendovú chrumkavú maškrtu, ktorá v dobrom slova zmysle patrí do reštaurácie, no my ju chceme umiestniť do vašej kuchyne či obývačky.

2–3 porcie

Čo robiť: 1. 1 vajce vyšľaháme so štipkou soli do nadýchanej hmoty. Zmiešajte s 200 ml svetlého ležiaka. 2. V inej miske zmiešame 130–150 g preosiatej múky a 0,5 ČL. mletá sladká paprika. Za stáleho miešania tenkým prúdom prilievame pivnú zmes. Cesto necháme 15-20 minút odležať. Pred použitím premiešajte. 3. Do cesta po jednom vhoďte 600 g ošúpaných veľkých kreviet. Vyprážajte ich do mäkka na rozpálenom oleji, hlbokom tuku. Podávajte horúce.

Omáčka z kyslej smotany, syra a piva na čipsy

Z tenkého pita chleba si môžete pripraviť vlastné hranolky: upečte ich v rúre a potrite ich olivovým olejom.

2–3 porcie

Čo robiť: 1. Nastrúhajte 300 g syra čedar na jemnom strúhadle. Jemne nakrájajte 1/4 červenej sladkej cibule a 2 zelené cibule. Nakrájajte listy 1 vetvičky rozmarínu. 2. V miske mixéra kombinujte syr s červenou cibuľou, 1 lyžička. strúhaný čerstvý chren, 1 polievková lyžica. l. horčica a rozmarín.

3. Pridajte 100 g kyslej smotany s obsahom tuku najviac 10 %, 100 ml tmavého piva a zelenej cibule. Premiešame a podávame s hranolkami

Caesar šalát s pivným dresingom

Caesar šalát s pivným dresingom
Caesar šalát s pivným dresingom

Tento klasický šalát má len 100 rokov, no celý svet si už bez neho nevie predstaviť jedlo. Zvyčajne sú takéto veci samé o sebe dobré, ale toto je zriedkavý prípad, keď vieme urobiť dobré veci ešte lepšie a chutné ešte chutnejšie.

3–4 porcie

Čo robiť: 1. Na dresing rozšľaháme 1 lyžičku. horčica s 1 žĺtkom a soľou v hlbokej miske.

2. Postupne, doslova po kvapkách, pridávaním 150 ml olivového oleja, zmes šľaháme, kým sa nestane homogénnou, hladkou emulziou.

3. Pridajte 4 nadrobno nakrájané filety sardel, 1 polievkovú lyžičku. l. citrónová šťava, 1 lyžička. Worcestrová omáčka a 2 nastrúhané strúčiky cesnaku. Nalejte 80 ml ležiaka a šľahajte do hladka.

4. Opečte veľké kuracie prsia na grile alebo grilovacej panvici, kým sa neuvaria na olivovom oleji. Kuracie mäso nakrájajte na stredné kúsky. Nakrájajte na tenké, takmer priehľadné plátky 80 g tvrdého vyzretého syra, najlepšie parmezánu. 2 hlavy rímskeho šalátu rozpolíme. 10-12 cherry paradajok prekrojíme na polovicu.

5. Šalát položte na taniere. Doplňte dresingom. V blízkosti umiestnite kuracie mäso, paradajky, syr a hrsť pšeničných krutónov. Ihneď podávajte.

Pivné palacinky s lososom

Pivné palacinky s lososom
Pivné palacinky s lososom

Zatiaľ čo sa všetci hádajú, čo robí palacinky chutnejšie na kefíre alebo mlieku, Vy a ja robíme palacinky s pivom. Nie preto, že by sme boli takí predvádzači, ale preto, že by ste sa čudovali, koľko piva sa hodí k palacinkám.

8-10 kusov

Čo robiť: 1. V miske vyšľaháme 2 vajcia, 10 g cukru a 200 ml mlieka do hladka. Pridajte trochu soli.

2. Pridajte 180–200 g preosiatej múky, miešajte do hladka. V prípade potreby pretrieme cez sitko.

3. Pridajte 200 ml nefiltrovaného ležiaka, premiešajte a nakoniec prilejte 40 ml rastlinného oleja.

4. Pečieme palacinky v horúcej panvici namazanej rastlinným olejom. Na vrch každej placky dáme listový šalát, plátok údeného lososa a kyslú smotanu. Palacinku zabalíme a ihneď podávame.

Murad Kalaev, majiteľ kulinárskej dielne Just Cook, spolumajiteľ a šéfkuchár kaviarne Lucky:

„V pivných kaviarňach, ako ich v Holandsku bežne nazývajú, nájdete až 300 rôznych druhov nápojov. K dispozícii je mladé sezónne pivo bock a pivo zrejúce v špeciálnych pivniciach až 20 rokov. Mnoho reštaurácií používa nápoj aj na varenie. Na jeho základe pripravujú chlieb, pridávajú ho pri dusení mäsa a rýb a pod. K takémuto jedlu sa samozrejme podávajú špeciálne druhy piva priaznivo zdôrazňujúce a dopĺňajúce chuť pokrmu. Ako kuchár som nemohol ignorovať takéto experimenty. Týchto 5 receptov moja pocta vzornej kultúre konzumácie opojného nápoja. Pre tých, ktorí chcú pokračovať v tejto téme, prenajmem jedno tajné miesto Reštaurácia Dwars v Amsterdame. Jo Fassin, majiteľ a šéfkuchár reštaurácie, chodí ráno na bicykli k miestnym dodávateľom, aby vybral tie najlepšie ingrediencie pre svoju kuchyňu na tento deň. Yo používa pivo na varenie diviaka, zveriny, hovädzieho mäsa, lososa a hrebenatiek. Dusí v ňom cviklu a mrkvu. Pridáva sa do omáčok a polievok. Pripravuje rizoto a čokoládové dezerty. Jeho ponuka nie je príliš veľká, ale veľmi pôsobivá!

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #pivo #23. februárSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť ConstantaConstanta27. februára 2020

Uvaril som palacinky s pivom. Ukázalo sa, že sú veľmi chutné!

00OdpoveďOľga SivováOľga Sivová27. februára 2020

Piekol som chlieb s pivom. Nezostala žiadna pivná aróma, ale kvasinky mleli pivo aktívnejšie. Vôňa chleba bola fantastická! Skutočný chlieb.

00OdpoveďRita PirkoRita Pirko27. februára 2020

Cesto som urobil s pivom a dopadlo to veľmi dobre. Odporúčam každému.

00Odpoveď Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik